blog

WC papír guriga avagy a karantén sztárja

2020.05.20 10:58
WC papír guriga avagy a karantén sztárja

Azt tudjuk, hogy a wc papír a karantén sztárja, de vajon mit csináljunk a sok elhasznált gurigával?

Görgess tovább és pár tippet adunk, miként készíthetsz belőle egyszerűen díszeket, tárgyakat.

Hozzávalók:

Nagyon sok kreatív ötlet található az interneten ebben a témában, mi viszont csak párat szeretnénk bemutatni nektek amik elnyerték tetszésünket.

  1. Róka pár

Itt egy nagyon gyorsan elkészíthető variációval találkozunk. Hajtsuk be a guriga felső részét majd ragaszuk össze. Fessük le narancssárgára, majd rajzoljuk meg az arc részt. Itt a fehér részt vagy kihagyjuk amikor festjük a gurigát, vagy egy külön kartonból kivágjuk a formát és azt ragasztjuk rá pluszban. A farok részt szintén vágjuk ki egy karton papírból, majd ragaszuk a gurigához.

Ugye, hogy nem is volt nehéz?

  1. Cica család

Hasonlóan mint az előző példánál, hajtsuk be a tetejét, majd ragaszuk össze. Fessük le olyan színre amilyenre szeretnénk a cicáinkat, majd díszítsük ki a pofikájukat. Ezek után a farok rész elkészítéséhez mi zsenilia drótot javaslunk. A kisebb cicákat pedig a guriga félbevágásával hozhatjuk létre.

  1. Kastélyok

Ez már egy kicsit nehezebb lesz J Nem kell tőle megijedni, csak szépen apránként. Itt a wc papír guriga mellett használnunk kell vastagabb gurigákat is, amiket a konyhai törlőkendő elfogyása után kapunk. Lényegében itt is festékkel, vagy filctoll segítségével dekoráljuk ki a kastélyainkat, majd a tető szerkezetet kartonpapírból hajtsuk meg. Ragasztó segítségével ragaszuk össze, és kész a királyi kastély.

  1. Falidísz

Ha szeretnél a faladra egy nem mindennapi díszt, akkor ez tetszeni fog Neked! 2-3 cm-es vastagban vagdoss le a gurigából cikkelyeket, majd fesd meg őket. Amint megszáradtak, az oldaluknál a kívánt formában ragaszd össze. Száradás után mehet is a falra, és biztos lehetsz benne, hogy mindenki csodájára fog járni.

  1. Unikornis

A megunhatatlan unikornis mindig is hódítani fog. Ezért itt is könnyedén el tudjuk készíteni kedvenc képzeletbeli egyszarvú figuráinkat. Fessük meg a gurigát amilyenre szeretnénk. Rajzoljuk meg filctoll segítségével az arcot. Majd használjunk színes fonalakat a farok és haj elkészítéséhez, és ezt is ragaszuk rá. A fül részt mi dekorfilcből vagy dekorgumiból vágnánk ki, majd ragasztanánk a megfelelő helyre. A szarvat glitteres dekorgumiból készítenénk el, hogy igazán szép, csillogó legyen!

Neked melyik ötlet tetszett a legjobban? Esetleg elkészítetted? Osztd meg velünk facebookon vagy itt kommentben.

Az ötleteket a pinterest oldalról láttuk.